Seizoen 2017: ontwerp, jouw mening, openingstijden en meer!

Het is weer zover: Hemelvaart is voorbij, de ontwerpen van 2017 zijn gepresenteerd en afgelopen weekend had Reisvenne de eer om als eerste buurtschap de tent op te zetten. Nu de tent na een weekend hard werken door de vaste bouwploeg weer overeind staat, kunnen we beginnen met het bouwen van de praalwagen, die dit jaar op 10 september door de straten van Valkenswaard mag gaan rijden. 

Hemelvaartsdag: ontwerppresentatie en huldiging

Ontwerp 2017

Traditiegetrouw werden op Hemelvaartsdag 2017 de ontwerpen van alle buurtschappen gepresenteerd, en zo ook die van Reisvenne Oranje. Dit jaar zullen wij ‘Witte Wieven 1898’ bouwen, geïnspireerd op achtbaan de Baron 1898 uit de Efteling. De wagen zal vergezeld worden door een aantal figuranten om en op de wagen, om de sfeer die de achtbaan in de Efteling zo goed uitbeeldt, ook rond de wagen te laten heersen. 

Onderscheiding Frie-Anne

Nóg een bijzonder moment deze Hemelvaartsdag voor ons buurtschap: voorzitster Frie-Anne ontving een koninklijke onderscheiding voor haar inzet binnen de corso en nog meer vrijwilligerswerk waarin ze in de afgelopen jaren een prominente rol speelde. Frie-Anne, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Voorspelling

Nu we het ontwerp gepresenteerd hebben, zijn we natuurlijk benieuwd naar jouw mening! Wat vind jij van onze wagen? Vul hieronder de (anonieme) poll in. 

Wat vind jij van ‘Witte Wieven 1898’?

Heel erg gaaf!
Gaaf!
Niet zo gaaf
Geen kanshebber

SurveyMaker

Bouwseizoen

WhatsApp Image 2017-06-05 at 14.00.12

Met het opzetten van de tent afgelopen weekend heeft Reisvenne-Oranje het bouwseizoen officieus geopend. Vanaf heden is de tent iedere werkdag open vanaf 19:00 uur, en op zaterdag starten we in de ochtend om 10 uur, tot ongeveer 17 uur. Op zondagen is de tent gesloten. Voor de bouw van zo’n enorme wagen zijn natuurlijk veel helpende handen nodig: we zien je dan ook graag terug in de tent! 

Werkzaamheden in de tent

week 29.1

Ben je niet bekend met het corso, maar zou je mogelijk toch een keer willen komen helpen? Dat kan natuurlijk gerust! Loop een keer de tent binnen om te kijken wat we zoal doen in de tent. Om vast een indruk te geven een kleine opsomming van verschillende werkzaamheden:

  • IJzer buigen en knippen
  • Lassen
  • Constructiewerk
  • Karton vormen
  • Lijmen (leuk voor de kleintjes!)
  • Bloemen prikken

Deze werkzaamheden staan in chronologische volgorde: pas in de laatste weken van het corsoseizoen zal er gelijmd worden, en enkel in het laatste weekend voor de optocht worden de bloemen geprikt. Voor meer informatie hierover kun je gerust eens informeren in de tent!

Veldwerkzaamheden

bloemenveld

Naast het werk in de corsotent wordt er ook door een groep vrijwilligers gewerkt op het bloemenveld, waar wij Dahlia’s planten om te verkopen aan andere corso’s en tevens om te gebruiken bij ons eigen corso. Ook hier is extra versterking altijd welkom, dus informeer gerust eens in de tent!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *