Reisvenne-Oranje presenteert ontwerp Kedeng-Kedeng

Kedeng Kedeng – Reisvenne Oranje 2019

Met gepaste trots is vandaag tijdens de presentatie van alle ontwerpen van Corso Valkenswaard 2019 ook het ontwerp van Reisvenne-Oranje aan dorpsgenoten en geïnteresseerden gepresenteerd. Zoals gewoonlijk worden tijdens Hemelvaart de ontwerpen op de Statie tentoongesteld, en Reisvenne-Oranje heeft er dit jaar voor gekozen het ontwerp tot die datum niet naar buiten te brengen. Bouwers kregen eerder wel al de kans het ontwerp te zien. Het ontwerp wordt ondersteund met de volgende tekst:

Sinds 1996 dendert de Circustrein van Guus door Brabant en ver daarbuiten. Al 13 jaar geeft hij uitverkochte stadionconcerten in Eindhoven waar inmiddels de miljoenste bezoeker passeerde. Er zijn Winteredities, Overzeese edities en Junioredities bedacht. Guus won 3x de Award voor “Beste zanger”, is ereburger van Laarbeek en van de provincie Noor-Brabant! Hij werd al eens verkozen tot “meest ultieme Nederlander”, onthulde zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds in Amsterdam, is ridder in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de prijs als beste tekstdichter van Nederland. Met deze corsowagen lijkt zijn erelijst compleet.

Kedeng Kedeng wordt een eerbetoon aan de zanger van onder andere ‘het Brabants volkslied’. De wagen zal een vrolijk geheel worden, bestaande uit drie onderstellen, die samen een stoomtrein met daarop herkenbare elementen uit Guus’ carrière uitbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *