‘Jong, fris en corso-minded’

Chantal Vermeulen nieuwe voorzitter Bloemencorso Valkenswaard

 Chantal Vermeulen (28) werd deze week door Stichting Bloemencorso Valkenswaard aangesteld als de nieuwe voorzitter. Ze volgt daarmee de in februari van dit jaar afgetreden John de Crom op. Chantal was tot haar aanstelling secretaris van de stichting Bloemencorso. Daarvoor was ze actief als bouwer en bestuurder bij Buurtschap Oruva.

Dat het grootste sociaal-culturele evenement van Valkenwaard kiest voor Vermeulen is voor insiders geen verrassing. Oud-voorzitter en adviseur van de stichting Jos van Leeuwen zegt daarover: “Chantal heeft een ongelooflijke passie voor, en kennis van, dit evenement. Daarbij heeft ze de wil om dit te delen met de bouwers, bewoners en buurtschappen in Valkenswaard en straalt ze betrokkenheid uit naar de rest van onze gemeenschap. We waren er na het vertrek van De Crom van overtuigd dat zij de juiste voorzitter zou kunnen zijn en hebben haar de afgelopen maanden wat extra tijd kunnen geven om verder te rijpen. Met haar kan het bloemencorso jong, fris en open-minded op naar de toekomst.”

Veelzijdig betrokken
Chantal stapte na haar driejarige termijn als secretaris bij Oruva in september vorig jaar over naar het hoofdbestuur van de stichting. De voorbije maanden gaf zij onder meer met alle buurtschappen het huidige beleid verder vorm en nam ze deel aan visie- en promotiebijeenkomsten. Chantal hoopt dat ze het corso als breed, verbindend en vernieuwend evenement aansluiting kan laten vinden bij een veelzijdig Valkenswaard. “Je kunt dit evenement nu eenmaal niet alleen maken”, zegt ze. Daarom schoof ze al aan bij de gemeente, VVV en sprak ze onder meer met Scholengemeenschap Were Di over de maatschappelijke stages.

Gezicht naar de toekomst
“Bloemencorso Valkenswaard zit in een positieve opwaartse spiraal. Dit blijkt onder meer uit de belangstelling die er dit jaar is om aan te sluiten bij het thema ‘Schuif maar aan!’ en de ambitie die er leeft om het evenement verder vorm te geven. Er is een hernieuwde missie en visie geschreven en van daaruit zullen we als organisatie verdere stappen moeten ondernemen. Het hoofdbestuur wordt bijvoorbeeld na het komende corso uitgebreid met Stefan van Wijchen (ontwerper en marcom-adviseur) en we zijn in gesprek met diverse mensen om de verbinding met de buurtschappen steviger vorm te geven. Corso is een fantastisch evenement met een geweldige potentie om innovatief verder uit te groeien. Daar willen we de komende tijd als stichting vol voor gaan. Iedereen is van harte welkom daarbij aan te sluiten. Het bloemencorso is voor en van Valkenswaard en alle ideeën, handjes en interesses zijn dus van harte welkom. Ik ga de uitdaging in ieder geval graag aan”, aldus Vermeulen.