Nog 6 weken te gaan: zo staan we ervoor

Met nog 6 weken te gaan totdat Corso 2019 weer een feit is, een mooi moment om even te reflecteren naar wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen periode.

Allereerst is er hard gewerkt aan de losse elementen van de wagen. Er is enorm veel laswerk klaar en het voornaamste deel hiervan kan bijna de wagen op. Ook een aantal onderdelen zijn reeds de wagen opgegaan, zoals de stoomcabine van de locomotief. Deze beweegt zelfs al, en kan verder versierd worden met de tuba en andere elementen. De machinekamer is voor het grootste deel al af, dus deze kan een dezer dagen in elkaar gezet worden en op de wagen worden bevestigd. Ook de fanfarekar krijgt zijn vorm, en de vloer hiervoor is af.

De Groots-kar is nog wat meer werk: daar wordt nog aan de constructie gewerkt. Als laatste de fankar, deze is in basis ook af en kan in elkaar gezet worden zodra de wielen op de kar zitten. Hiervoor moet dan nog enkel het dak gemaakt worden, en dan kan deze in het karton.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Qua techniek worden er ook mooie vorderingen gemaakt: 80 meter ledverlichting gaat onze wagen extra aankleden, en verscheidene bewegende onderdelen werken. De wielen van de locomotief zijn nog een uitdaging, maar daar wordt ook volle bak aan gewerkt. Nog even doorwerken dus…

Als laatste krijgt ook de kinderwagen vorm. Er wordt wekelijks op woensdag en vrijdag samen met de jeugd fanatiek gebouwd aan het eigen onderstel. Nieuwe anti-lekbanden zitten inmiddels ook op het onderstelletje.

We zijn dit jaar lekker op dreef en nu dat de meeste mensen langzaam weer terugkeren van een hopelijk heerlijke vakantie, hopen we ook de komende weken nog lekker gas te gaan geven. De tent is vanaf nu weer iedere doordeweekse dag open van 19 uur, en op zaterdag rond 10 uur. Iedere vrijdagavond wordt er tevens voor een versnapering van de BBQ gezorgd. Kom lekker bouwen, er is vanaf nu voor iedereen leuk werk, waaronder ook foliën en kartonnen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *