Nog 2 weken: “Witte Wieven 1898” krijgt vorm

Met nog twee weken op de teller nadert het Valkenswaardse Corso snel. Het is tijd om te evalueren: hoe staat het er voor met de wagen, getiteld ‘Witte Wieven 1898’, en alles daaromheen? In dit artikel een samenvatting van bouwseizoen 2017 tot nu toe. 

In de tent

Na heel wat buigwerk voor onze Witte Wieven, heel wat gepuzzel aan de constructie en veel lassen aan alle andere ornamenten op onze praalwagen, zijn we inmiddels druk bezig met het in karton zetten van de wagen en ook het plakken van delen van de wagen. Met iedere dag veel bedrijvigheid in ons tijdelijke tweede huis aan het Kloosterplein, vorderen de werkzaamheden momenteel gestaag. 

Alle Wieven zijn klaar voor assemblage op de wagen en ook de constructie hiervoor is klaar voor gebruik. Alle lantaarns, volledig uitgewerkt in ‘Baron 1898’-stijl, zijn klaar en hangen sinds zaterdag aan de wagen. Ook de lijsten die rond de wagen lopen zijn grotendeels gekartond. 

Zoals te lezen valt: de nodige inhaalsprongen worden de afgelopen weken gemaakt en het op de grond in elkaarzetten van veel onderdelen wordt nu beloond. 

Op het veld

Niet alleen in de corsotent wordt hard gewerkt: ook op ons bloemenveld aan de keersopperweg in Dommelen worden de nodige manuren gemaakt. Niet alleen voor ons eigen corso op 10 september, maar ook voor andere corso’s door het land heen, die inmiddels al geweest zijn, op moment van schrijven bezig zijn of net als ons corso nog plaats moeten vinden. 

Interesse om een keer te helpen op ons bloemenveld? Loop binnen in de tent voor meer informatie!

 

Rond de tent

Ook buiten de tent gebeurt er momenteel veel. De figuranten zijn druk bezig met het oefenen van de show die onze wagen zal vergezellen, over effecten, geluid en andere essentiele zaken op onze wagen wordt momenteel hard nagedacht. Ook aan de muziek voor op de wagen wordt een laatste hand gelegd. 

Naast al het werk in de tent is er soms natuurlijk ook tijd voor wat vertier. Afgelopen week in de vorm van een ontzettend gezellige avond met het buurtschap bij een van onze sponsoren, Inspiration Point. Met ons buurtschap hebben we genoten van een geweldige avond, en mochten we de gasten van het dinertheater zelfs nog verwelkomen in onze tent om te vertellen waar we gedurende het seizoen aan werken. 

Samenvattend: langzamerhand ontstaat er één geheel en begint ons rijdend bloembed vorm te krijgen. Nog twee weken en dan kijken we met z’n allen naar 13 schitterende wagens die door de straten van Valkenswaard zullen flaneren. Wij hebben er zin in, jij ook?

afbeeldingen van de wagen zijn gemaakt op datum van publicatie.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *