Jubilea Reisvenne Oranje 2017: 75 jaar ervaring!

Afgelopen vrijdag 27 oktober was het traditiegetrouw tijd voor een feestje: de Vierde Vrijdag van oktober. Op deze feestavond worden onder andere de jaarlijkse jubilea gehuldigd, en zo ook dit jaar twee jubilea van ons eigen buurtschap, namelijk Cor Verhoeven en Peter van Straalen.

Huldiging Cor
Huldiging Peter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter ontving zijn speldje voor zijn 25 jaar durende inzet bij het bloemencorso nadat hij met de volgende woorden bedankt werd: 

Peter, bij ons beter bekend als Peerke Peer, is een aantal jaren geleden terug neergestreken in de tent van Reisvenne. Peter heeft jaren meegebouwd in Borkel en Schaft en van daaruit is hij gaan bouwen bij Oruva. Vanuit Gerwen komt hij iedere keer trouw naar Valkenswaard en dit zal weer meer gebeuren als hij zijn huis af heeft. Bij Reisvenne heeft Peer meegedacht bij een aantal ontwerpen. Peter is er van het begin van het proces bij. In de tent is hij een goede vormer en wil graag meedenken over hoe er dingen gemaakt kunnen worden. Ook is hij verantwoordelijk voor de bloemtelling. Tijdens het prikweekend is Peter altijd in de weer met de bloemen en met mensen te helpen met het prikken. Wij hopen dat Peter nog lang bij ons zal bouwen. Namens alle bouwers gefeliciteerd met dit jubileum.

Cor kreeg een speld voor zijn inzet bij het Corso in de afgelopen vijftig jaar, en werd met de volgende tekst bedankt: 

Cor is de elektriciteitsman bij Reisvenne. Als er iets kapot is waar een stekker aanzit laat Cor er maar naar kijken dan komt het helemaal goed. Ditzelfde geldt voor de verlichting of aanlegging van stroom. Tijdens de bouwperiode is hij er om her en der een handje te helpen of het nou is met wat buigwerk of vasthouden bij het lassen of om een goed idee te geven. In het prikweekend vindt hij het heerlijk om gezellig met buurtgenoten de bloemen voor te steken onder het genot van een bak koffie of een pilsje. Zondags de tent mee afbreken en spullen opruimen is ook al jaren lang een activiteit van hem. Wij hopen dat Cor nog lang bij ons zal meehelpen. Namens alle bouwers gefeliciteerd met dit jubileum.

Wij willen Cor en Peter ook via deze weg nogmaals van harte bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *