Bloemencorso Valkenswaard presenteert “Schuif maar aan!”, de kick-off.

De ambacht van het koken, gekleurd met 3.000.000 dahlia’s, 14 meesterlijke gerechten, 14 imposante corsowagens. Bloemencorso Valkenswaard verenigt cultureel en culinair: “Schuif maar aan!” op zondag 9 september 2012. Topkoks van de Alliance Gastronomique daagden 14 ontwerpers uit; de passies van de chef’s uitgebeeld in dahlia’s.
Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zover, de kick-off van Bloemencorso 2012.
De 14 buurtschappen gunnen u graag een kijkje in hun keuken, twee fantastisch gedekte tafels aangekleed met de 14 maquettes of tekeningen als tafelstuk. Aan het uiteinde een kookeiland waar, verspreid over de gehele dag, diverse plaatselijke chefs culinaire amuses zullen serveren. Als voorproefje op het 59e Bloemencorso Valkenswaard.
Om 13.30 zal daar het corsoseizoen 2012 geopend worden door enkele topchefs, voor dit persmoment is zowel de landelijke als regionale pers en Misset Horeca uitgenodigd.
Maar er is meer, het toeristisch seizoen 2012 wordt geopend op Hemelvaartsdag. Deze opening zal in de vorm zijn van een interactief evenement op de gehele corridor.
Het corsothema “Schuif maar aan“ en het culinair genieten, geven dit evenement nog extra glans. Er zullen fotozeilen staan met daarop de chef en het restaurant samen met het buurtschap en hun ontwerp.

Daarom nodigen wij u van harte uit om aan te schuiven!

Wij hopen u te mogen begroeten op Hemelvaartdag, donderdag 17 mei op De Statie  in Valkenswaard.